Matematik

vektor

12. marts 2025 af EllaS31 - Niveau: B-niveau

Hjælp med denne opgave:

1) en vektor er s er givet ved s(t)→ =( t^2-4t  /   2t^2+3). her skal jeg bestemme den værdi af t, hvor v(t)→ er parallel med vektoen (1  /  1). Jeg har i forrig opgave regnet hastighedsvektoren v(t)→ til at være:                           v(t)→ = (2t-4      4t)

Jeg ved at jeg skal beregne noget med determinanten men kan simtplhen ikke gennemskue hvordan det skal gøres. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2025 af peter lind

Jeg går ud fra at s(t) = (t2-4t, 2t2+3) og tilsvarende for de andre

se formel 58 og 60 i din formelsasamling.

Her er a = (a1, a2) = (2t-4, 4t) og b = (1, 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2025 af mathon

\begin{array}{llllll}&& \overrightarrow{v}(t)\parallel \left<1,1\right>\\ \textup{dvs}\\&& \left|\begin{matrix}2t-4&1\\4t&1 \end{}\right|=0\\\\&& (2t-4)\cdot 1-4t\cdot 1=0\\\\&& -2t-4=0\\\\&&-2t=4\\\\&& t=\frac{4}{-2}\\\\&&t=-2 \end{}


Svar #3
12. marts 2025 af EllaS31

Tusind tak!! Giver god mening

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.