Matematik

brøk pizza regning

26. marts 2025 af shain
opgave 2

a)Hvor mange pizzadele er der i alt?
24*5=120 dele?

b) Hvor mange stykker pizza er der tilbage i alt?

24*6=144
144-120= 24 stykker?

c) er der 1 hel pizza tilbage? 6 dele er 1 hel?

d) er i tvivl






Svar #1
26. marts 2025 af shain

billede

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2025 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2025 af ringstedLC

a) Hvis der er én pizza pr. elev:

\begin{align*} \textup{Dele,\;ialt} &= 24\cdot {\color{Red}6}\;\textup{Dele}=... \end{}

b)

\begin{align*} \textup{Dele,\;tilovers} &= \bigl(24\cdot 6-24\cdot 5\bigr)\;\textup{Dele}=24\;\textup{Dele} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2025 af ringstedLC

c) Hvis de tiloversblevne dele lægges sammen til "hele" pizza'er:

\begin{align*} \textup{Pizza'er,\;tilovers} &= \frac{\textup{Dele, tilovers}}{\textup{Dele pr.\,Pizza}}= \frac{24}{6}\;\textup{Pizza'er}=... \end{}

d) 

\begin{align*} \textup{Pizza'er,\;spist} &= \frac{\textup{Dele, ialt}-\textup{Dele, tilovers}}{\textup{Dele pr.\,Pizza}}= \frac{24\cdot6-24}{6}\;\textup{Pizza'er}=... \end{}

Summen af "Pizza, tilovers" og "Pizza, spist" bliver naturligvis lig med det samlede antal pizza'er.


Svar #5
26. marts 2025 af shain

ok tak

Skriv et svar til: brøk pizza regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.