Kemi

Hjælp til fortyndingsforhold

09. april 2025 af andersen987 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har et fortyndingsspørgsmål, som jeg håber nogen kan hjælpe mig med.

Jeg har 2 ml sample og tilføjer 2 ml vand i forholdet 1:1

Heraf bliver 1ml udtaget fra blanding, så vi i alt har 3 ml tilbage i blandingen.

Til de 3 ml tilføjes yderligere 3ml vand for at fortynde yderligere. Hvad er da fortyndingsforholdet? Fik at vide, at det var 1:1,5 men det giver ikke helt mening for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2025 af M2023

#0. Det lyder mere som 1:4. Er du sikker på, at forskriften er rigtig?!


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2025 af ringstedLC

\begin{align*} 1.\textup{blanding}&:\frac{2\,\textup{ml}}{2\,\textup{ml}} &= 1:1 &&\textup{Volume}:4\,\textup{ml} &&&\textup{heraf sample}:2\,\textup{ml} \\ 2.\textup{blanding}&:\frac{(2-0.5)\,\textup{ml}}{(2-0.5)\,\textup{ml}} &= 1:1 &&\textup{Volume}:3\,\textup{ml} &&&\textup{heraf sample}:1.5\,\textup{ml} \\ 3.\textup{blanding}&:\frac{1.5\,\textup{ml}}{(1.5+3)\,\textup{ml}} &= 1:\color{Red}3 &&\textup{Volume}:6\,\textup{ml} &&&\textup{heraf sample}:1.5\,\textup{ml} \\ \end{}


Skriv et svar til: Hjælp til fortyndingsforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.