Matematik

protein glas

25. oktober 2025 af shain - Niveau: 10. klasse
Hej jeg har en opgave som handler om protein

opgave 3.2

Hvor mange glas frysetørrede fårekyllinger skal man bruge for at dække det daglige proteinebehov hos et menneske på 79 kg?

Skal jeg først finde det daglige protein behov for en person?

70 kg*0,83 g/kg= 56 gram

proteinbehov protein. glas= 38 g * 0,69= 26,22 g

Antal glas= 56 gram/26,22 gram= 2,1 glas 2 hele glas? Er dette korrekt?



Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2025 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2025 af ringstedLC

3.2 Ikke helt., da behovet kun delvist dækkes:

\begin{align*} \textup{Antal glas} &\;{\color{Red}\geq}\; \frac{\textup{Behov}}{\textup{Proteinindhold pr. glas}} \\ &\geq \frac{70\,\textup{kg}\cdot 0.83\,\textup{g kg}^{-1}}{38\,\textup{g}\cdot 69\,\textup{g}\cdot(100\,\textup{g})^{-1}}\;\textup{glas} \\ &\geq \frac{{\color{Red}58.1}}{26.22}\;\textup{glas}\approx2.22\;\textup{glas} \\ \textup{Antal glas} &= 3\;\textup{glas} \quad,\;\textup{Antal glas tilh\o rer m\ae ngden } \mathbb{ N} \end{}

Der må forhøjes for at sikre tilstrækkelig mængde.

Alternativt:

\begin{align*} \textup{Antal glas} &\;{\color{Red}\geq}\; \frac{\textup{Behov}}{\textup{Proteinindhold pr. glas}} \\ &\geq \frac{70\,\textup{kg}\cdot 0.83\,\textup{g kg}^{-1}}{38\,\textup{g}\cdot 69\,\textup{g}\cdot(100\,\textup{g})^{-1}}\;\textup{glas} \\ \textup{Antal glas} &\geq \frac{\cancel{70}\cdot 0.83\cdot 100}{38\cdot \cancel{69}}\;\textup{glas}\approx \frac{83}{38}\;\textup{glas}> 2\;\textup{glas} \\ \textup{Antal glas} &= 3\;\textup{glas}\quad,\;\textup{Antal glas tilh\o rer m\ae ngden } \mathbb{ N} \end{}


Svar #3
25. oktober 2025 af shain

Tak, det skal jeg lige tygge på.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2025 af ringstedLC

 \begin{align*} \textup{Antal glas} &\geq \frac{\textup{Behov}}{\textup{Proteinindhold pr. glas}} \\ \textup{Antal glas}\cdot \textup{Proteinindhold pr. glas}&\geq \textup{Behov} \\ \textup{Antal}\cdot \textup{Proteinindhold}&\geq \textup{Behov} \\ \textup{Med kun to glas}: \\ {\color{Red}2} \cdot 38\cdot \frac{69}{100}\,\textup{g} &\geq 58.1\,\textup{g} \\ 52.44\,\textup{g} &\;{\color{Red}<}\; 58.1\,\textup{g} \\ \textup{Med tre glas}: \\ {\color{Red}3} \cdot 38\cdot \frac{69}{100}\,\textup{g} &\geq 58.1\,\textup{g} \\ 78.66\,\textup{g} &\;{\color{Red}>}\; 58.1\,\textup{g} \end{}


Skriv et svar til: protein glas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.