Matematik

Vektor

15. marts kl. 11:48 af Ceciliealstrup - Niveau: A-niveau

Jeg har disse to spørgsmål, er der nogen der kan hjælpe mig med det angående jeg skriver SSO på HF, det retter sig mere til mat a stof.

de er vedhæftet her med så kan man se tallene og sådan rigtigt.

MVH cecilie :) 

Vedhæftet fil: Vektor.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts kl. 12:49 af ringstedLC

1.

\begin{align*} \textup{L\ae ngden af en vektor}:\bigl|\vec a+\vec b\,\bigr| &= \sqrt{(a_1+b_1)^2+(a_2+b_2)^2} \\ 10 &= \sqrt{(2+1)^2+(-5+t)^2} \\ t &= \left\{\begin{matrix}...\\... \end{}\right. \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts kl. 12:58 af ringstedLC

2. Undersøg om:

\begin{align*} \vec a &\,\parallel \vec b \,\Leftrightarrow \textup{det}\bigl(\vec a\,,\vec b\,\bigr)=0 &&\textup{formel (60), STX A} \\ \vec a &\perp \vec b \Leftrightarrow \qquad\;\vec a\cdot\vec b=0 &&\textup{formel (53), STX A} \end{}


Svar #3
15. marts kl. 15:51 af Ceciliealstrup

Har lavet det i den første formel, men der er også en formel der er for "længde af forbindelsevektor" Der bliver lige vedhæftet en fil med :)

Vedhæftet fil:Vektor.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts kl. 17:33 af ringstedLC

#3 Du har længden af vektor a + vektor b = 10 og vektorernes koordinater, - ikke start- og slutpunkternes koordinater.

\begin{align*} \bigl|\vec a+\vec b\,\bigr| &= \biggl|\binom{2}{-5}+\binom{1}{t}\biggr|=\biggl|\binom{2+1}{-5+t}\biggr|=\biggl|\binom{3}{-5+t}\biggr| \\ 10 &= \sqrt{(2+1)^2+(-5+t)^2} \\ t &= \left\{\begin{matrix}5+\sqrt{91}\\5-\sqrt{91}\end{}\right. \end{}

NB. Du har kun kvadreret den ene parentes i din beregning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts kl. 14:55 af SuneChr

# 3
         "længde af forbindelsevektor"
meningen med denne sprogbrug er klar nok, men benyt hellere
         "længden af sumvektoren" eller "længden af vektorsummen".
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts kl. 22:49 af ringstedLC

#5 En forbindelsesvektor og en sumvektor er vel ikke det samme:

Forb.-vektor: En vektor der forbinder to punkter.

Sumvektor: Den resulterende vektor af addition af to, - eller flere vektorer.


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.