Kemi

Ækvivalent?

07. april 2011 af lennyx (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Håber der er nogle der vil hjælpe!!

Man laver ammoniak ved reaktionen:

H2(g) + N2(g) → NH3(g)</o:p>

Er 12,5 g H2 ækvivalent med 25,3 g N2 ?

 

Hvordan finder jeg ud af det??

</o:p>


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Beregn stofmængden af de to.


Svar #2
07. april 2011 af lennyx (Slettet)

H2= 6,2 mol

n2=0,90 mol

Er de ækvivalente??


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2011 af mathon

                                 3 H2 (g)   +   N2 (g)    --->  2 NH3 (g)

                                                            H2        N2
molært ækvivalentforhold:
                    3        1


Svar #4
07. april 2011 af lennyx (Slettet)

 Så man skal ikke regne stofmængden ud?? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2011 af mathon

                               3 mol H2 = 3·(2·(1,0079 g/mol)) = 6,0474 g
ækvivalerer
                               1 mol N2 = 2·(14,007 g/mol)       = 28,014 g

dvs

masseforholdet           H2 : N2  = 1 : 4,6324

                               12,5 g H2 ækvivalerer (12,5 g)·4,6324 g N2 = 57,9 g N2


Skriv et svar til: Ækvivalent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.