Kemi

Stofmængde NaOH hjælp

07. april 2011 af giraffenh (Slettet)

 Hej jeg har fået følgende spørgsmål til en kemirapport om eddikesyre i husholdningseddike

Bestem den stofmængde NaOH, der vat tilsat ved ækvivalenspunktet, og bestem dermed ud fra reaktionsskemaet den stofmængde eddikesyre, der var i 25,0 mL fortyndet husholdningseddike:

Skal jeg så?:

Ionerne CH3COOH og NaOH reagerer i forholdet 1:1 og I ækvivalenspunktet er den tilsatte stofmængde NaOH derfor lig med stofmængden af eddikesyre i vandprøven, n (CH3COOH). Derfor:
n (CH3COOH) = n (NaOH)tilsat
= c(NaOH) • V(NaOH)
= 0,100 mol/L •0,0206L= 0,00206 mol

please hjælp :) I'd be thankfu


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Korrekt.


Svar #2
10. april 2011 af giraffenh (Slettet)

Tusind tak for hjælpen men nu er jeg stødt på endnu et problem... masseprocenten skulle meget gerne være meget tæt på 5%, men hvad gør jeg galt? 

- Densiteten for husholdningseddiken sættes til at være 1,00g/ml:
Vi ved at 1,00g/mL er det samme som 1000g/L. Nu da vi kender densiteten og volumen for husholdningseddiken, kan vi finde massen ved hjælp af formlen
P =m/V som vi kan omskrive til m = P • V

Derfor 1000g/L • 0,025L = 25 g
For at finde masseprocenten af CH3COOH i husholdningseddike, skal massen af CH3COOH findes. Dette kan gøres ved hjælp af følgende formel: m = M • n
Derfor:
m = 60,052 g/mol • 0,00206 mol =0,123707g

Da vi nu har fundet massen af CH3COOH kan vi nu finde masseprocenten ved at dividere massen af CH3COOH med massen af husholdningseddiken og derefter gange med 100%. Derfor ser formlen sådan ud:

m = m(CH3COOH)/m(Husholdningseddike) • 100%
m = 0,123505 g/ 25 g • 100% = 0,00494% (?????)


Skriv et svar til: Stofmængde NaOH hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.