Matematik

Bestem regneforskrift for eksponentiel funktion

07. april 2011 af Leneu (Slettet)

Hej !

Jeg sidder med en matematik opgave der driller mig lidt. Det er fra Vejen til Matematik AB1 opgave 204.

Her er hvad jeg ved:

Udviklingen i det danske skovareal gennem de seneste århundreder kan med tilnærmelse beskrives ved en eksponentielt voksende funktion f at tiden. Det oplyses at fordoblingstiden for skovarealet er 100 år, og at skovarealet i 1990 udgjorde 417000 hektar.

Bestem en regneforskrift for skovarealet f(x), målt i hektar som funktion af x, målt i antal år efter 1990.

så:

b=417000

T2= 100

Hvordan udregner jeg så a ?? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det vides så, at

a100 = 2 ,

idet y(x+100) = 2·y(x) , med y(x) = b·ax

Heraf fås

a = 21/100 = 1,006956


Skriv et svar til: Bestem regneforskrift for eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.