Matematik

Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.

09. april 2011 af ceren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er gået i stå med denne opgave:

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm^3. Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens længde (målt i dm) er 2x.

a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.

Man skal opskrive et udtryk for rumfanget og et udtryk for overfladearealet, men hvordan gør man det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. april 2011 af SuneChr

Kassens højde = h dm.

Rumfang  =  2• x• x• h  =  125   ⇒     h  =  125 / ( 2 • x2 )  dm

Overfladen O, er bund + fire vægge:  O  =  2 • x2 + 6• h• x  ,     hvor vi indsætter h fra før, og får herefter det hele udtrykt i x  dm 


Svar #2
10. april 2011 af ceren (Slettet)

Hvad bliver resultatet af kassens højde? - for er nemlig ikke sikker på mit resultat.

& forresten hvor får du 6 fra?


Skriv et svar til: Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.