Kemi

Additions og eliminationsreaktioner

09. april 2011 af sofiiehansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. :)

Jeg har et spørgsmål omkring additions og eliminationsreaktioner. Jeg har prøvet selv, men jeg er ikke sikker på det er rigitgt, så jeg vil meget gerne have nogle til at se på dem.

1) Addition af hydrogenchlorid til ethen

CH2=CH2+HCL --> CH3-CH2CL

2) Elimination af hydrogenchlorid fra chlorcyclohexan

CH3CL-CH3(CL)-CH3 --> CH3-CH2(CL)-CH3 + HCL

3)Elimination af hydrogenchlorid fra chlorcyclohexan

CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH2(CL) --> CH2-CH2-CH2-CH2-CH3(CL)-CH2CL + HCL. Her skal de selvfølgelig sidde i en "ring"


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af Sebrm (Slettet)

Første opgave ser helt rigtig ud.

Den anden og tredje opgave ser ikke helt rigtig ud, men teg tror du har skrevet forkert, for du har skrevet den samme problemformulering ved anden og tredje opgave?

Svaret til opgave 2/3 skal være: CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH(CL) = CH2-CH2-CH2-CH2-CH=CH + HCl
(Ved en eliminationsreaktioner fraspaltes et mindre molekyle fra et organisk stof, under dannelse af en dobbeltbinding eller tripelbinding)


Svar #2
09. april 2011 af sofiiehansen (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen.

Og jo, jeg har skrevet forkert. I to'eren skulle der stå : elimination af hydrogenchlorid fra 2-chlorpropan


Svar #3
10. april 2011 af sofiiehansen (Slettet)

Kan det passe at elimination af hydrogenchlorid fra 2-chlorpropan skal se sådan her ud:

CH3-CH(Cl)CH3 --> CH3-CH=CH2 + HCL


Skriv et svar til: Additions og eliminationsreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.