Kemi

koncentration og..

09. april 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej,

hvordan kan man udregne en opløsnings indehold i g/L når man kender stoffets koncentration? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Da ved du hvor mange mol der er pr. liter. Dermed omregner du ganske simpelt fra mol til til masse (m=n*M) og så har du g/L


Svar #2
09. april 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #1: Hvorfor skal jeg omregne til masse? Enheden for masse er g og ikke g/L. Det ville være godt hvis du kunne forklare det lidt mere!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har mol/L. Du vil gerne have det omregnet til g/L. Dermed skal mol da omregnes til masse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2011 af mathon

formelmæssigt udtrykt:

                               c = n/V = (m/M)/V
hvoraf
                               m/V = M·c


Svar #5
10. april 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Så kan jeg ikke bare gøre det at jeg ganger molærmassen med koncentrationen ---> g/mol*mol/L= g/L

ud fra hvad jeg har forstået skal jeg bruge denne formel: m=M·c·V hvor V skal være 1 liter men det giver bare ingen mening for mig! Værdien skal være udtrykt i g/L for selvom jeg udelukkende omregner mol om til g så vil værdien ikke være udtrykt i g/L men g.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er præcis det du gør, hvis du gør som beskrevet i #1.


Skriv et svar til: koncentration og..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.