Matematik

mangler hjælp til reducer udtrykket (se udregning)

10. april 2011 af natasjah (Slettet)

 4(3x+2y) -2(7y-x)+3(2x+y)^2 

= 4* 21xy-3x^2+14y^2-2yx-2+ 6x+3y^2 

kan dette passe ?

eller skal jeg først gange 4 ind i den første parentes ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af 5n1p3r (Slettet)

du skal gange ind i parenteserne så du til sidst har x'er og y'er og xy'er


Svar #2
10. april 2011 af natasjah (Slettet)

 du mener et jeg skal gange f.eks. (3x+2y) *(7y-x) = ? *(2x+y)^2

mener du jeg skal først gange de to første parenteser med hinanden og derefter gange det resultat jeg har fra første parentes med sidste parentes ??? 

eller skal jeg starte med at gange tallet foran parentesen ind i parentesen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af 5n1p3r (Slettet)

starte med at gange tallet foran parentesen ind i parentesen 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2011 af asgerregsa (Slettet)

 Således:

4(3x+2y) -2(7y-x)+3(2x+y)^2
4*3x+4*2y -2*7y-2*x +3*2x+3*y

Hvis vi tager en mere simpel ligning ser det sådan ud:

4(2+2x)=8

4*2=8

4*2x=8x

Dvs., vi har:

8x+8=8

8x+8-8=8-8

8x=0

x=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2011 af absoultly (Slettet)

4(3x+2y) -2(7y-x)+3(2x+y)^2

12x + 8y - 14y + 2x + 3(4x^2 + 4xy +y^2)

12x + 8y - 14y + 2x + 12x^2 + 12xy + 3y^2

16x - 6y + 12x^2 + 12xy + 3y^2  

Er du sikker på at du har skrevet opgaven rigtigt ind? 


Svar #6
10. april 2011 af natasjah (Slettet)

 opgaven er 4(3x+2y)-2(7y-x)+3(2x+y)^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2011 af absoultly (Slettet)

 men så vil resultatet af dennevære ovenstående

 16x - 6y + 12x^2 + 12xy + 3y^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2011 af 5n1p3r (Slettet)

ja det ser meget rigtig ud ^^ 


Svar #9
10. april 2011 af natasjah (Slettet)

jeg har nemlig lige tjekket svaret i #5 og #7 og samlignet med det svar jeg skal få det til at blive og det svar er

12x^2 + 12xy + 14x-6y+3y^2

skal 16x ikke være 14 så 16x-2x = 14x


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2011 af absoultly (Slettet)

Jo, jeg har bare tastet forkert ... :) 


Skriv et svar til: mangler hjælp til reducer udtrykket (se udregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.