Matematik

Find arealet

10. april 2011 af mwindfeldt (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej...

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan man beregner arealet af den figur der er i opgave 3 i vedhæftede opgavesæt. jeg kunne nemlig ikke selv besvare den til terminsprøven, og jeg er lidt nysgerrig på hvordan jeg kunne have beregnet den.

På Forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Idet den runde gård ignoreres, består arealet af to trekanter ABD og BDC. I hver af de to trekanter kendes alle tre sidelængder. Man kan derfor finde arealet af hver af disse to trekanter ved hjælp af Herons formel

T = √(s·(s-a)·(s-b)·(s-c)) , hvor s = (a=b+c)/2

Arealerne af de to trekanter lægges så sammen til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2011 af mette48 (Slettet)

Har I en formelsamling til rådighed til denne prøve?

Brug Herons formel: T=√(s*(s-a)(s-b)(s-c))  hvor s=½*(a+b+c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af mathon

eller

              Areal af trekant ABC =
                                                          (1/4)·√(a2- (b-c)2) · √((b+c)2- a2)


Svar #4
11. april 2011 af mwindfeldt (Slettet)

mange tak for svarerne.


Skriv et svar til: Find arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.