Dansk

Forkorte fru

11. april 2011 af Umuligt (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Ja, hvordan forkorter man egentligt fru? Frk. det jo frøken, men hvad med fru?

Og hvad med det vil sige...er det dvs. eller d.v.s?

og sidst med ikke mindst, hvad med "medlem af"


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af mathon

...for at et ord kan forkortes, skal det vel bestå af ca. 5 bogstaver eller mere

Et ord på tre bogstaver forkortes ikke, da dets "indlysende" betydning da forsvinder og forkortelsen
således er meningsforstyrrende irrelevant.

...kan du forestille dig
                                                 fru = fr. ( = fransk )
                                                 fru = f.   ( for )           ?


Svar #2
11. april 2011 af Umuligt (Slettet)

 Okay, det er bare fordi, at jeg var til en test i dag, og så stod der mange ord, som skulle forkortes, men der var nogen, der ikke skulle forkortes. Fru hører altså blandt dem, der ikke skal forkortes, ikke sandt?

Kan du forresten svare på de to næste spørgsmål? 


Svar #3
11. april 2011 af Umuligt (Slettet)

 Absolut ingen der kan hjælpe med, hvordan man forkorter medlem af og det vil sige?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2011 af Ronaldiinho

Det vil sige = dvs.

Medlem af = medl. af


Svar #5
11. april 2011 af Umuligt (Slettet)

 Mange tak, Ronaldiinho. Jeg har også altid forkortet det vil sige, som dvs. men efter at have fundet ud af, at blandt andet bliver forkortet bl.a. kom jeg lidt i tvivl. 

I medl. af  - skal der så et punktum efter af?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2011 af Ronaldiinho

Sålidt! :D

Altså Medlem forkortes som medl. - tror ikke du skal gøre noget ved af  ..ud fra hvad jeg har lært i Folkeskolen


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2011 af Moderatoren

Medlem af Folketinget forkortes til MF.


Skriv et svar til: Forkorte fru

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.