Matematik

Vektorfunktion, fart?

12. april 2011 af ImUnknown (Slettet)

Hejsa. Jeg har fået en vektorfunktion som er følgende:

f(t) i form af

x(t)=1.1038*10^(-5)*t^(3)-4.2900*10^(-3)*t^(2)+96

y(t)=261-68.82*cosh(2.30084)*10*^(-7)*t^(3)-8.9715*10^(-5)*t^(2)+2.0076

Ved godt den er ufattelig grim, men... opgaven lyder: bestem farten for ophængningspunktet, når y=100

Ved ikke helt hvad jeg skal gøre, men har en forestilling om at jeg skal differentiere f(t), men derefter kan jeg ikke lige hitte mig til resten...

Kunne godt lige tænke mig en hånd her. =)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Både x(t) og y(t) er simple polynomier i t, så det er let nok at beregne x'(t) og y'(t). Løs ligningen y(t0) = 100 , og beregn så x'(t0) og y'(t0) og dermed farten v(t0) = (x'(t0)2 + y'(t0)2)1/2


Svar #2
12. april 2011 af ImUnknown (Slettet)

Lige et hurtigt dumt spørgsmål. Hvad er det nu at t0 er?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

t0 er løsningen til ligningen y(t0) = 100 , jvf. din opgavetekst.


Svar #4
12. april 2011 af ImUnknown (Slettet)

Aha . Tusind tak.


Skriv et svar til: Vektorfunktion, fart?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.