Matematik

Bestem ligningen for Vendetangenter

13. april 2011 af thom7386 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folkens , jeg er helt lost i en matematik aflevering, så jeg håber på lidt hjælp.

Opgaven går ud på følgende:

Bestem ligningen for eventuelle vendetangenter til funktionerne

f(x) = x2 -5 +2

g(x) = x^3 + 4x^2 -6x + 1

nogle råd ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af mathon

             g '(-4/3) ≠ 0

             g ''(-4/3) = 0


skrå vendetangent
                                     for x = (-4/3)

vendetangentens ligning

                                                   y = g '(-4/3)·(x+(4/3)) + g(-4/3)


Skriv et svar til: Bestem ligningen for Vendetangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.