Kemi

Hvor mange mol syre??

13. april 2011 af ellehcim (Slettet)

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig her..

Jeg skal i en opgave udregne hvor mange mol syre, der skal anvendes til fremstilling af en buffer.
Har skrevet dette ned:

pH = pKs + log(nB/nS)

4,80 = 4,76 + log (0,52 mol/nS)

nS = 0,47 mol

Men forstår ikke hvordan jeg kommer fra andet "trin" og frem til resultatet.

Håber i kan hjælpe :)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af mathon

             ...indstilles CH3COOH (s) med OH- til bufferen CH3COOH/CH3COO- med pH = 4,80  ?


Svar #2
13. april 2011 af ellehcim (Slettet)

Ja :)

Men forstår virkelig ikke hvordan jeg når frem til resultatet
Er nu kommet frem til følgende:

pH = pKs + log (nB/nS)

4,80 = 4,76 + log (0,52 mol / nS)

4,80 - 4,76 = log (0,52 mol /  nS)

0,04 = log (0,52 mol / nS)

10^0,04 = 0,52 mol / nS

nS = 10^0,04 * 0,52 mol = 0,57 mol

Men resultatet skal jo give 0,47 mol .... ÅH!! :b


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2011 af mathon

Hvis CH3COOH (s) indstilles med OH- til bufferen CH3COOH/CH3COO- med pH = 4,80
har du
                      CH3COOH + OH- <---> CH3COO- + H2O
konc.               (1-α)·cs                            α·cs                                    i ligevægt

                      pH = pKs + log(nb/ns)

                      nb/ns = 10pH-pKs = 104,80 - 4,76 = 100,04 = 1,09648

                      n(CH3COOH (s)) = (1,09648 + 1) mol = 2,09648 mol ≈ 2,10 mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2011 af mathon

hvis
           resultatet skal give 0,47 mol ,
           er bufferen ikke fremstillet som ovenfor beskrevet
 


Svar #5
13. april 2011 af ellehcim (Slettet)

Ja, så er den nok ikke fremstillet som du beskriver.
Men må prøver at spørge min underviser, så jeg er sikker på jeg gør det rigtigt :)

Men tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hvor mange mol syre??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.