Matematik

hjælp til at isolere x i denne ligning

13. april 2011 af Lijanna (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Jeg har en ligning der hedder: x1 * y1 = x2 * Y2 = x3 * y3, og jeg skal isolere x3 , jeg sidder lidt fast :

x3 =x1 *y1 / y3 = x2 * y2 ........hvordan går jeg videre`??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Walras

En ligning kan kun have et lighedstegn.


Svar #2
13. april 2011 af Lijanna (Slettet)

Det er en formel og ikke ligning sorry min fejl.


Svar #3
13. april 2011 af Lijanna (Slettet)

oprindeligt hedder den: C1*V1=C2*V2=C3*V3 altså om koncentration og volumener i fortyindinger- Men har stadig brug for hjælp til at finde C3,   hvid jeg har alle andre oplysninger,


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om to ligninger: C3·V3 = C1·V1 og C3·V3 = C2·V2 .

Divider hver af ligningerne med V3 til isolering af C3 :

C3 = (C1·V1)/V3 og C3 = (C2·V2)/V3 , eller kombineret

C3 = (C1·V1)/V3 = (C2·V2)/V3


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Du kan enten bruge ligningen C1V1 = C3V3,

som giver C3 = (C1V1) / V3 eller

den anden ligning, som tilsvarende giver

C3 = (C2V2) / V3 ;-)


Svar #6
13. april 2011 af Lijanna (Slettet)

ihh mange tak for jeres hjælp- I har reddet min dag/aften :-)

I må have en forsat god aften.


Skriv et svar til: hjælp til at isolere x i denne ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.