Matematik

Idag ligninger hjælp haster

13. april 2011 af ninjaa (Slettet)

med facit til alt , vil bare have udregningerne til alle opgaverne please. 
1) 3x + 4= 5x - 2                              = 3
2) 12x -3 = 7x +17                       = 4
3) ½x + 10= 2x - 5                        =10
4) 1,5x - 11= x - 1                        = 20
5) 8x +( 5x-6-4x+1)= x-(x-4)                   =   x = 1
6) x - (5 - 2x +3)= -2
7) 3+ 2x + ( 3x - 4) = 2x + 12 - (x-7)               = x = 5
8) 2½ x - (9 -3x) = 5x +(-4)                             = x= 10
___________________________
 ( / ) :  brøkstreg
9) x+4/ x-2   =   x+2/ x+4                             =x = 16
10) 3x -1/ 2   -   2x -3/ 3   =   x+11/ 6            = x= 1
11) x+2/ 2   - x - 1/ 3   =   x+8 / 6                   = x= 5
12) x -4/ 4   -  3x +3/ 3  =  2x+3/ 2                 =x= -3
_________________________
 hvilke af følgende  ligninger har løsningen 2 ?
1) x-1=1
2) x´2  + 4 = √25
3) x/ 5 = 0,4
4) -7 (x+ 3) = -42
5) 3( x-2) = 0
6) √x'4  gange 2= 2
                   1, 3 og 5 har løsningen 2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

Undskyld, hvad er det som du beder om her?

Din overskrift må ikke være haster, læs forum kodeks.

Prøv selv, før at du bare finder facit og skriver opgaverne ind på studieportalen og for andre til at lave dem :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er nu skønt, at man slår op bag i sin bog, finder facit og så tror at vi ikke gennemskuer det.

Kom igang, selv. Hvis det hastede så meget, så har du vel også lært fremover, at du skal prioritere din tid.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2011 af bolani (Slettet)

Prøv selv. Hvis du ikke får det rigtige, så post dine udregninger ind her. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2011 af Alkymisten (Slettet)

#2

Har du ikke en del læsning der står og venter? Hvorfor fanden sidder du og hjælper folk på SP!? :-P


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#4

Jeg er i fuld gang med at læse, men skal lige se noget TV inden jeg fortsætter :P Og mens der er reklamer kan man passende brokke sig herinde :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2011 af NejTilSvampe

"vil bare have udregninger til alle opgaverne". ... riiight.

har du selv forventet at det ville virke?

1) 3x+4 = 5x-2 { træk 3x-2 fra på begge sider.

4+2 = 5x - 3x

6 = 2x => x = ?

9) (x+4)/(x-2) = (x+2)/(x+4)  { gang med (x-2)(x+4)  på begge sider.

(x+4)(x+4) = (x+2)(x-2)  { brug dine kvadratsætninger (slå dem selv op)

x^2+16+8x = x^2 - 4   { træk x^2 + 16 fra på begge sider

8x = - 4 - 16

8x = -20 => x = ?

1) Indsæt 2 på x's plads i hver af ligninger og se om begge sider af lighedstegnet er ens.

Det må være rigelig hjælp til at du selv kan komme igang. - at skrive haster i titlen er ikke tilladt, vi har alle sammen liv ved siden af SP. :p


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2011 af Krabasken (Slettet)

1) - 8) :
Hæv evt. parenteser efter de sædvanlige regler

Saml alle x-led på venstre side af lighedstegnet
og resten på højre side

Reducer på begge sider og dividér til sidst
med koefficienten til x

9) - 12) :
Når du har ryddet op i dit parentes-sjusk, så gang
med nævnerne (en ad gangen) til brøkerne er væk

Saml og reducér som ovenfor

De næste 6) :

Regn dem efter ovenstående regler, og se, hvad resultatet bliver


Svar #8
14. april 2011 af ninjaa (Slettet)

 haha hvor dum tror i jeg er , det var en  fail.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2011 af Krabasken (Slettet)

- Lige præcis dum -


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Patetisk forsøg på at redde sin værdighed. :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2011 af Alkymisten (Slettet)

#8

Prøv at skrive det du nævner i #8 på et stykke hvidt papir og hold det oppe foran et spejl... Kan du se sammenhængen?


Skriv et svar til: Idag ligninger hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.