Matematik

Statistik - normalfordeling

14. april 2011 af matemat (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey Alle..

Jeg har fået stillet nogle opgaver men har lidt problemer med 2 under spørgsmål

1.1 hvis man antager, at tilfredsheden er normalfordelt med en middelværdi på 60 og en standardafvigelse på 24, hvilken fordeling vil den gennemsnitlige tilfredshed af en stikprøve på 12 kunder følge.

1.2 hvad er sandsynligheden for at den gennemsnitlige tilfredshed er større end 65 ved en stikprøve på 12 kunder


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af Madsst (Slettet)

1.1 Skriv op hvad et gennemsnit er. Udregn middelværdi og standardafvigelse for det. Udnyt at normalfordelingen er beskrevet ved middelværdi og standadafigelse.

1.2  den burde være mulig så 


Svar #2
14. april 2011 af matemat (Slettet)

forstår slet ikke hvad jeg skal..
spørgsmålene er beskrevet præcis sårn der i opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2011 af Madsst (Slettet)

 Ok, egentlig synes jeg du burde give et bud, men nu hjælper jeg dig igang. 

1.1 Skriv op hvad et gennemsnit over 12 observationer er:

gennemsnit = 1/12 ( X_1 + X_2 + ... + X_12),

hvor X1,X2,...,X12 er normalfordelte med middelværdi 60 og standardafvigelse 24.

Hvad er så middelværdien og variansen af gennemsnittet? 

E [gennemsnit ] = E [ 1/12 ( X_1 + X_2 + ... + X_12) ]

V [ gennemsnit ] = V [ 1/12 ( X_1 + X_2 + ... + X_12) ],

hvor E er forventningsoperatoren og V er varians operatoren. Det skal du regne ud. Jeg hjælper med variansen så kan du selv regne middelværdien.

Jeg tror din lærer mener at du skal antage at X1, X2,..., X12 er uafhængige. Ellers bliver det noget værre rod.

I så fald er variansen:

V [ gennemsnit ]  = 1/12^2 V [ X1 + X2 + ... + X12 ] = 1/12^2 V [X1] + V[X2] + ... + V[X12] = 1 / 12^2 ( 24 + 24 + ... + 24 )  

Håber det hjalp


Skriv et svar til: Statistik - normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.