Matematik

Ligning for cirkeltangent?

14. april 2011 af MetalManiac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave der lyder sådan her:

"I et koordinatsystem har en cirkel centrum i C(2,3) og radius 5. Punktet P(5,7) ligger på cirklen, fordi dets afstand fra centrum er 5. Igennem P går der en linje, der tangerer cirklen.

Bestem ligningen for cirkeltangenten."

Jeg har kigget min formelsamling igennem, men har ikke fundet noget om bestemmelse af en cirkeltangents ligning. Derfor spørger jeg nu jer om hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af peter lind

Brug at vektor CP er normalvektor til linjen


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2011 af mathon

              Brug at vektor CP er normalvektor til tangenten med retningsvektor r = [x-5,y-7]


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2011 af mathon

eller:
             cirklen
                                       (x-2)(x-2) + (y-3)(y-3) = 52        
har i punktet (5,7)
tangenten
                                       (5-2)(x-2) + (7-3)(y-3) = 52
 


Skriv et svar til: Ligning for cirkeltangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.