Fysik

Resistans og spændingsfald???

14. april 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Vil lige spørge om der er nogen som kan hjælpe mig med denne fysik opgave?

En ø forsynes med jævnstrøm fra fastlandet gennem et 43 km langt kobberkabel. Kablets to ledere har hver tværsnits tværsnitsarealet 240mm^2


a) Beregn resistansen af hver af lederne.

Spændingsfaldet mellem de to ledere er på fastlandet 150kV. Kablet kan maksimalt tilføres 74MW.

b) Hvad er den maksimale strømstyrke i lederen?

c) Hvad er spændingsfaldet mellem lederne på øen, når strømstyrken er maksimal?

d) Hvilken brøkdel (i pct) af den tilførte effekt afsættes i de to ledere?

håber at der er nogen som kan jælpe mig!!!

På forhånd tak!!   :o)


Svar #1
14. april 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet)

Jeg er mest i tvivl om C og D...???    Håber I vil være søde at hjælpemig med disse opgaver...  :o)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2011 af mathon

 c)

                 Pmax = U·Imax

                       Imax = Pmax/U = (74·106V·A)/(150·103 V) = 493,333 A

d)
                 (R·Imax2 / Pmax)·100%


Skriv et svar til: Resistans og spændingsfald???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.