Matematik

Flux, Gauss (og bekræfte)

14. april 2011 af PMusen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har ledekurven:

(x,y) = (u-sin(u),1-cos(u)), u∈[0,4π] og z∈[0,y]

og som parameterfremstilling for ledekurven C:

r(u,v) = (u-sin(u),1-cos(u),v), u∈[0,4π] og (kan ikke lige afgøre om det så er v∈[0,y] eller v∈[0,1] ).

Vektorfeltet er: V(x,y,z)=(1,y2,z+xy).

Hvis vi siger at v∈[0,1], kan det så passe at

Flux(V,C) = -10π?

___

Når man bruger Gauss' divergenssætning til at bestemme fluxen for et rumlige område, er den så altid orienteret med udadrettet enhedsnormalvektorfelt sådan at fluxen er positiv? Eller kan Gauss' metode også give negative flux hvor området stadig er orienteret med udadrettet enhedsnormalvektorfelt?


Skriv et svar til: Flux, Gauss (og bekræfte)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.