Matematik

Differential regning, tricky opgave...

15. april 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej har lidt problemer med en opgave... Løste den i klassen men har mistet tråden fuldstændig nu lol.

f(x)=ax^2+bx+2 og denne her funktion har toppunktet (2,4). Vi skal bestemme a og b.

Jeg ved der er 2 metoder at løse den på, og det er ved at finde rødder(ne) til a med hjælp fra vores toppunkt formel -b/2a, -d/4a(sikkert også noget med at løse en ligning med 2 ubekendte senere) og den anden metode må være ved differentialregnig da opgave hører under her.

Jeg er interesseret i begge fremgangsmetoder... Resultat skulle gerne give a=-1/2, b=2. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2011 af mathon

                         y = ax2 + bx + 2       gennem (2,4)
dvs
                         4 = a·22 + b·2 + 2

                         4a + 2b = 2

                     I:  2a + b = 1
af
-b/(2a) = 2
har du

                         -b = 4a
hvoraf
                    II: -4a - b = 0                                I og II adderes

                        -2a = 1

                        a = -(1/2)                                 indsættes i   -b = 4a
hvoraf
                        b = -4·(-(1/2)) = 2
 


 


Svar #2
15. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Du må skriver lige skrive det på en forståelig måde.. Lidt svært at afkode, og uden kommentar tager det for meget tid. Ellers tak for svaret


Svar #3
15. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Nu kan jeg se det! Tak for det hehe. Virker lidt "avanceret", der må da være en bedre metode... Men tak for det, tilstrækkelig svar :)


Skriv et svar til: Differential regning, tricky opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.