Fysik
Fysik skr hjælp - Singularity!
17. maj 2005 af
*A* (Slettet)
I et forsøg rammes en (2 over 1)H kerne af en foton med energien 3.5 MeV Herved spaltes kernen i en proton og en neutron. Protonen og neutronen har lige store kinetiske energier. Hvor stor er protonens kinetiske energi?
Fotoner impuls er p=h/lambda
Hvilken vinkel dannes mellem de to frigjorte nukleoners impulsvektorer
Jeg er lidt lost her..... Men gætter på at den sidste opgave er noget med at opdele impulsen
Fotoner impuls er p=h/lambda
Hvilken vinkel dannes mellem de to frigjorte nukleoners impulsvektorer
Jeg er lidt lost her..... Men gætter på at den sidste opgave er noget med at opdele impulsen
Svar #1
17. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)
Hvad med at finde Q-værdien (som vil kunne tolkes som aktiveringsenergien) og trække den fra 3,5 MeV. Så har du den energi der er tilbage i systemet efter reaktionen. Denne energi fordeles lige mellem neutronen og protonen. Størrelsen af impulsen kan ud fra den kinetiske energi skrives som sqrt(E_kin*2m) og summen af de to impulsvektorer skal så give fotonens impuls. Vinklen kan vel derefter findes af lidt geometrihalløj :)
Svar #2
17. maj 2005 af Malfoy (Slettet)
#1 Skulle du ikke tage at kigge på følgende indlæg med Alfa, Beta og Gamme strålingen og hjælpe lidt der?
Jeg har fået hjælp men man kan vel aldrig få nok?
Jeg har fået hjælp men man kan vel aldrig få nok?
Svar #3
17. maj 2005 af *A* (Slettet)
Lyder meget fornuftigt, men mener du ikke at Ekin,efter=Q+3,5MeV
Skriv et svar til: Fysik skr hjælp - Singularity!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
