Matematik

Geometri

19. april 2011 af loover01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke kan finde hoved og hale i. Opgaven lyder således:

Figuren viser et træ som hælder efter en storm (figuren er blevet vedlagt). Træet er stabiliseret med 8,5 m langt reb fra punkt A på stammen til punktet B på jorden.
Rebet AB danner en vinkel på 50 grader med jorden. Afstanden fra C til B er 4,0 meter.

a) Bestem lngden AC
Jeg har bestem AC, vha. formlen b2=a2*c2-2*a*c*cos(B). Dette gav så 44,5404

b) Bestem vinkel C i trekant ABC.
Jeg har så bestem vinkel C, vha cosinusrelationer og fået den til at være 102,67

Det er denne opgave jeg ikke kan finde ud af:
c) Trækronen begynder ved punktet T, hvor afstanden fra A til T er 3 meter.
Bestem den vinkelrette afstand fra punktet T til jorden.

Jeg håber i vil hjælpe :)

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (4)

Svar #1
19. april 2011 af mathon

              h = (3 + b)·sin(180º-102,67º)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2011 af AskTheAfghan

cos(T) = h/(3+AC)

cos((180 - ((180 - 102.67) + 90)) = h/47.5404

h = cos(12.67)·47.5404   ⇒   46.3828


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2014 af 123434 (Slettet)

1# og 2# hvilken formel bruger I?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I spm c) kan man først bestemme afstanden fra A til jorden, dvs højden fra A på CB, dvs. 8,5·sin(50º) .

Den vinkelrette afstand fra T til jorden findes da af to ensvinklede, retvinklede trekanter, til

        (|AC| + 3) / |AC|   ·  8,5·sin(50º)

Længden |AC| findes af en cosinusrelation i spm a), til

        |AC| = [ 8,52 + 42 - 2·8,5·4·cos(50º) ]1/2 = 6,67386


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

til opg c jeg             ((6.7386+3)/(6.7386))*8.5*sin(50°) ? 9.41

hvor er min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

6.7386+3/6.7386*8.5*sin(50°) ? 9.41


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan jo starte med at skrive rigtigt af fra #4 for værdien af |AC|.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

hvad er det for en formel jeg skal anvende i opg c kan ikke få CAS til at virke med den du skrev, beklager hvis jeg er til ulejlighed


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man indsætter |AC| = [ 8,52 + 42 - 2·8,5·4·cos(50º) ]1/2 = 6,67386 i udtrykket for afstanden som vist i #4

        (|AC| + 3) / |AC|   ·  8,5·sin(50º)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. juli 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.