Matematik

Ligning: Regneregler

19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) -x+12=0.5x+6

-x+12*2=0.5x*2+6

-x+24=x+6

x=9

2) samme ligning....

-x+12=0.5x+6

-x-0.5x+12=0.5x-0.5x+6

-0.5x+12=6

6=0.5x

12=x

Hvilken en er rigtigt(hvis nogen af dem lol) og hvad gør jeg grueligt galt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2011 af mette48 (Slettet)

1) -x+12=0.5x+6

-x+12*2=0.5x*2+6    du skal gange med 2 i alle led

-x+24=x+6

x=9

2) samme ligning....

-x+12=0.5x+6

-x-0.5x+12=0.5x-0.5x+6

-0.5x+12=6                 -x-0,5x = -1.5x

6=0.5x

12=x

så der er ingen af dem der er rigtige


Svar #2
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Rolfcopter...  Vi prøver igen..

1)

-x+12=0.5x+6

-x*2x+12=0.5x*2x+6

-2x+12=x+6

-3x=-6

x=2

2) Prøver gange med alle led.

-x+12=0.5x+6

-x*2+12*2=0.5x*2+6*2

-2x+24=x+12

-3x=-12

x=6


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2011 af mette48 (Slettet)

-x+12=0.5x+6          ganger med 2 i alle led

2*(-x)+2*12=2*0.5x+2*6

-2x+24=x+12            lægger 2x til på begge sider

-2x+2x+24=x+2x+12     tæller sammen

24=3x+12                       trækker 12 fra

24-12=3x+12-12

12=3x                            deler med 3

x=4

prøve imdsætter 4 i stedet for x i den oprindelige ligning og regner de to sider ud hver for sig

-x+12=0.5x+6

venstre side

-4+12 = 8

højre side

  0.5*4+6 =  2+6 =8

da resiltaterne på de to sider er ens stemmer prøven. hvilket bekreftiger at x=4


Svar #4
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Går mig afsindigt på at jeg ikke kunne se det.  Tak for hjælpen endnu engang!


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. april 2011 af mette48 (Slettet)

din 1   du glemmer stadig det sidste led

din 2   er næsten rigtig, men -3x=-12 giver x=4


Svar #6
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 ... Duh 3 går op i 12, 4 gange, så havde løst den rigtigt på andet forsøgt... Tak for hjælpen igen


Skriv et svar til: Ligning: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.