Kemi

Koncentration - hjælp

19. april 2011 af 333333 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Lige store voluminer af en 0,010 M vandig opløsning af natriumchlorid, en 0,010 M vandig opløsning af kaliumsulfat og en 0,010 M vandig opløsning af blynitrat blandes sammen. Der dannes et hvidt bundfald.
Hvilket stof består bundfaldet af? Svaret skal begrundes ved beregninger.

Jeg ved at opløsningerne er tungtopløselige. Og jeg ved at PbCl2 danner hvidt bundfald. Opløselighedsproduktet er:

 1,6*10-5  M3

Men jeg kan slet ikke finde ud af hvorledes opgaven skal gribes an?! :( 

Der der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af mathon

           [Pb2+]•[Cl- ]2     = (0,010 M)·(0,010 M)2 = 1,0·10-6 M3 < Kop = 1,7·10-5 M3    
                                                                                                                             opløselighedsproduktet
                                                                                                                             er derfor ikke overskredet

           [Pb2+]•[SO42- ] = (0,010 M)·(0,010 M) = 1,4·10-4 M2 > Kop = 2·10-8 M2         
                                                                                                                             opløselighedsproduktet
                                                                                                                             er derfor overskredet

.
   det dannede bundfald består således
   af
                                                                                 PbSO4
   
 


Svar #2
21. april 2011 af 333333 (Slettet)

 MANGE TAK!!, - troede det var noget mere kompliceret


Skriv et svar til: Koncentration - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.