Matematik

Ligninger

20. april 2011 af mal45 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan regne denne ligning ud ?? :)

Reducer ligningen 

( a + b ) ( a – b ) + b2                b2 = b i anden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ja. Kan du selv? Du har en ret så tydelig kvadratsætning stående. Slå op i din bog og tjek fremgangsmåden.

Det er btw. ikke en ligning, men et udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2011 af NejTilSvampe

(a+b)(a-b) = (a+b)*a + (a+b)*(-b)

                 = a*a+a*b - a*b - b*b

                 = a^2 + ab - ab - b^2

                 = a^2 - b^2


Svar #3
20. april 2011 af mal45 (Slettet)

mange tak for det 


Svar #4
20. april 2011 af mal45 (Slettet)

 (a+b)(a-b) = (a+b)*a + (a+b)*(-b)

det jeg har markeret med fed og kursiv skal det ikke være (a-b) ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej. Du splitter (a-b) op i a og (-b).


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2011 af NejTilSvampe

z*(x+y) = zx + zy

z = (a+b)

x = a , y = -b

(a+b)(a-b) = (a+b)*a + (a+b)*(-b)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.