Kemi

Masseprocent

20. april 2011 af boldspil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn indeholdet af eddikesyre i husholdningseddike i masseprocent.

Densisteten af husholdningseddike sættes til 1,0 g/mL.

Skal bruge:

meddikesyre/mhusholdningseddike * 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Allerførst skal du skrive hele opgaven op. Der mangler en oplysning før opgaven kan beregnes. Koncentrationen, for eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2011 af mathon

                                                  p = ((c·M)/d)·100

p: masseprocent
c: formel molaritet,   [c] = mol/L
M: molmasse,          [M] = g/mol
d: densitet,              [d]  = g/L


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2011 af mathon

                              p = 100•c•M/d = 100•(60,05 g/mol)/(1000 g/L)•c = (6,005 L/mol)•c

.

se evt.
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.