Matematik

andengradspolynomie

22. april 2011 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej hvordan beregner man værdimængde ?

jeg har en opg :

bestem værdimængden for andengradspolynomiet givet ved f(x)  = - x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af MTO (Slettet)

Værdimængden er alle y-værdier, funktionen kan resultere i.

For funktionen -x2 kan man regne ud, at det ikke er muligt at få en negativ y-værdi ud af funktionen. Ethvert tal (forskelligt fra 0) ganget med sig selv, om det er positivt eller negativt, vil nemlig give et positivt tal. Derfor er værdimængden fra 0 til uendelig, som kan skrives sådan her:

Vm = [0 ; ∞[

Rettelse!

Anxyous har ret. Jeg gik af en eller anden grund ud fra, at du mente (-x)^2, hvorved man kun kunne opnå positive værdier. Så ja, din værdimængde bliver: ]∞ ; 0]


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 #1:

Der står 'minus' foran potensen, så man kan netop kun få negative y-værdier samt y = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1, #2

... så værdimængden for funktionen f(x) = -x2 er da intervallet   ]-∞ ; 0]


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2011 af MTO (Slettet)

#3

Oi, det kører virkelig ikke for mig. Når jeg ikke misforstår, skriver jeg forkert! Glem #1. Det er korrekt, som Andersen har skrevet det i #3, jeg manglede minustegnet.


Svar #5
22. april 2011 af mehtapcik (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.