Matematik
Opgave 7.009 fra EKSAMENSOPGAVER I MATEMATIK STX A-NIVEAU INKLUSIV STX B-NIVEAU
jeg har problemer med at regne opgaven.
jeg ved til at beregne Volumen skal man bruge V=pi*integral*(f(x))^2,x,a,b) , men hvordan beregner jeg a og b?
Svar #1
22. april 2011 af Andersen11 (Slettet)
Det ville være en god hjælp, hvis du kunne formulere opgaven eller give et link til, hvor man kan finde opgaven beskrevet.
Grænserne for integralet fremgår sikkert af opgavens formulering.
Svar #4
23. april 2011 af AskTheAfghan
#3
∫ f(x) dx = F(x) + k
Hvis fx. f(x) = x2 + 5x + 4
... så er F(x) = ∫ f(x) dx = ∫ x2 + 5x + 4 dx = (x3/3) + (5x2/2) + 4x + k
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a) = Areal
Hvis vi bruger den samme funktion som før - med givet et interval fra a til b, fx. fra -1 til 2
... så a∫b f(x) dx = F(b) - F(a) ⇔ -1∫2 f(x) dx = F(2) - F(-1)
= [(23/3) + (5·22/2) + 4·2] - [((-1)3/3) + (5·(-1)2/2) + 4·-1]
= 62/3 - (-11)/6
= 20,6667 - (-1,83333)
= 22,5
Svar #6
25. april 2011 af daro7 (Slettet)
opgaven står her
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
Skriv et svar til: Opgave 7.009 fra EKSAMENSOPGAVER I MATEMATIK STX A-NIVEAU INKLUSIV STX B-NIVEAU
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
