Matematik

kvadratsætningerne mat B rigtigt?

23. april 2011 af anne8989 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 A1. Brug kvadratsætningerne til at omskrive følgende:
a)
(a+6)^2
=(a+6)(a+6)Jeg omskriver/opløser potenses
=Så ganger jeg ind i parentesen, a*a+a*6+6*a+6*6
= så omskriver jeg, da a*a er det samme som a^2 derfor, a^2+6^2, så har vi tilbage a*6+6*a, hvilket er det samme som 2a6
slut= a^2+6^2+2*a6

b) Her jeg kommet i klemme, hvad gør jeg med 2b? er det rigtigt ?
(3-2b)^2
samme fremgagnsmåde som før opløser potensen hvilket, (3-2*b)(3-2*b)
Samme som før ganger ind i parentesen, 3*3-3*2-3*b-2*3+2*2-2*b-b*3-b*2-b*b
=3^2

c)
(x+2y)(x-2y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2011 af peter lind

Den første er rigtig, den anden er ikke. Når der tales om at bruge kvadratsætningerne er det ikke meningen, at du skal omskrive til et produkt af 2 parenteser og gange dette ud. Du skal bruge sætningerne (a±b)2 =a2+b2±2*a*b, hvor du så skal vælge a og b svarende til situationen. I den første skal a bare forblive a, meden b skal erstattes af 6. I den anden skal du indsætte a -> 3, b->2b.


Svar #2
23. april 2011 af anne8989 (Slettet)

 Ok ja det er det samme (a − b)^2 er det samme som (3-2b)^2 , men er så fremgangmåden, når jeg ikke skal omskrive til et produkt af parenteser og gange det ud for at opløse, så er det ikke ligesom ligesom a'eren? 


Svar #3
23. april 2011 af anne8989 (Slettet)

Ok ja det er det samme (a − b)^2 er det samme som (3-2b)^2 , men er så fremgangmåden, når jeg ikke skal omskrive til et produkt af parenteser og gange det ud for at opløse, så er det ikke ligesom ligesom a'eren?  


Svar #4
23. april 2011 af anne8989 (Slettet)

 rettelse , men HVORDAN er så fremgangmåden


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2011 af peter lind

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dig.

Der gælder formlen (a-b)2 = a2 +b2 - 2*a*b

Hvis du skal udregne (3-2b)2 skal du i ovenstående formel erstatte a med 3 og b med 2b. Så svarer venstre side med det du skal udregne. Formlen gælder for alle værdier af a og b, så når du indsætter også disse erstatninger  på højre side, vil du få det korrekte facit.


Svar #6
23. april 2011 af anne8989 (Slettet)

 dvs. 

=(3-2b)^2

=(3-2b)^2=3^2+2b^2-2*3*2b

=3^2 + 2b^2 - 2 * 3 * 2b

=2b*2b*2b= 2b^3 (reducer?)

=3^2 * 2b^ 3-2*3 ?

=3-2 = 1

=1*3= 3

= 3^2 * 2b^3 * 3?

korrekt ?

forstår godt hvad du har skrevet men det men det er lidt anderledes i praksis 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2011 af peter lind

Anden linje 2b2 skal være (2b)2. Derefter går det helt galt. Det eneste du kan gøre følgende er at foretage kvadreringerne samt gange ud i det sidste led


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2011 af mette48 (Slettet)

a)  (a+6)2

b)  (3-2b)2

c)  (x+2y)(x-2y)

Kvadratsætningerne:

1)  (a+b)2=a2+b2+2ab

2) (a-b)2=a2+b2-2ab

3) (a+b)(a-b)=a2-b2

Find først den kvadratsætning, der har samme fortegn i midtes som der er i opgaven

b) har - i midten og der er kun en parentes (a-b)2=a2+b2-2ab

(3-2b)2

a svarer til 3 og b svarer til 2b

indsæt de sorte tal i stedet for a og b i formelen

32+(2b)2- 2*3*2b =                 og regn ud

9+4b2- 12b


Svar #9
24. april 2011 af anne8989 (Slettet)

 tak nu forstod jeg det 

(3-2b)^2
jeg bruger kvadratsætning 2 idet det er et minus
(a-b)2=a2+b2-2ab
= 3^2+(2b)^2-2*3*2b
3*3=9, 2b*2b=4b^2, minus gange plus giver minus derfor -2*3*2b =-12b
Dermed 9+4b^2-12b
 

Så har jeg lige et sidste spørgsmål til kvadratsætning nr3 når jeg har indsat tallene =(x+2y)(x-2y)=x^2-2^2 skal parenteserne ganges ud ?at x^2-2xy+2xy-4y,  dermed -2xy+2xy opløser hinanden, x^2-4y=x^2-2^2 (skal det så regnes ud som en ligning?)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2011 af mette48 (Slettet)

(x+2y)(x-2y)=x^2-2^2 skal parenteserne ganges ud ?at x^2-2xy+2xy-4y, dermed -2xy+2xy opløser hinanden, x^2-4y=x^2-2^2 (skal det så regnes ud som en ligning?)

(x+2y)(x-2y)=x2-2xy+2xy-(2y)*(2y) = x2-4y2

Du har tabt y-erne da du gangede de sidste led ud


Svar #11
26. april 2011 af anne8989 (Slettet)

 ok når det er +- og i parenteser skal man bare gange det ud 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2011 af mette48 (Slettet)

Du kan altid bare gange de 2 parenteser med hinanden, bare du husker at få alle fire led med får du trækker sammen


Skriv et svar til: kvadratsætningerne mat B rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.