Matematik

Opgave....

25. april 2011 af Dising (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en lille opgave som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal løse, er der mon nogle som kan forklare mig hvad man skal gøre?

opgaven lyder:

Ved et orienteringsløb løber en af konkurrencedeltagerne 600 m mod nord, derefter 500 m sydvest og sluttelig 350 m mod sydøst.
Hvor langt fra udgangspositionen er løberen da?
 

Jeg tror man skal bruge noget med vektorregning


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2011 af Duffy

vektorregning Jah!


Svar #2
25. april 2011 af Dising (Slettet)

tror du, at du kan hjælp mig??


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

Du kan også bruge trigonometri :-)
laver lige udregningerne.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. april 2011 af Duffy

Du skal da bare lægge vektorerne sammen og så finde længden af den resulterende vektor...


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

Første punkt ligger i:
Nord(0;600)


Næste punkt ligger i:
sydvest(-353,5533905;246,4466094)
For:
500meter⋅sin?(45)=353,5533906
Og:
600-353,5533906=246,4466094


Og sidste punkt må derfor ligge i:
sydøst(-353,5533905+247,4873734;246,4466094-247,4873734)
For:
350⋅sin?(45)=247,4873734
Afstanden:
|sydøst til C|=√((-106,0660171-0)^2+(-1,040764-0)^2 )
|sydøst til C|=√11237
 

Tag forbehold for at der er afrunding fejl.

Illustrationen er ikke målefast.

Vedhæftet fil:trigonometri.png

Skriv et svar til: Opgave....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.