Matematik

Løs ligningen f'(x)=0

26. april 2011 af princethon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med lidt eksamensforberedelse, og så faldt jeg over noget som jeg ikke kunne - dette lyder som følgende

Der er givet en funktion f(x)=3e2x-6e. brug et CAS værktøj til at besvare følgende;

a)

Løs ligningen f(x)=0
Denne har jeg løst, og fik den til ln(2)

b)

Løs ligningen f'(x)=0

c)

Bestem minimum for f(x)

d)

Tegn grafen

Jeg bruger TI interactive, så det kunne være rigtigt dejligt, at få en "guide" til hvordan man løser disse, da jeg så selv kan lave dem en anden gang :O)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af mathon

             ligningen f '(x) = 0       har ingen reel løsning


Svar #2
26. april 2011 af princethon (Slettet)

Så man kan godt kalde løsningen for 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2011 af mathon

        f(xo) = 0

        xo = (ln(2)+1)/2


Svar #4
26. april 2011 af princethon (Slettet)

Tak :O)

hvordan udregner jeg de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2011 af Krabasken (Slettet)

b)  f ' = 6e(2x)  ≠ 0

c)  da f ' ikke kan blive 0, har f(x) ikke noget minimum


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg gætter på, at der er en tastefejl i opgavens formulering i #0. Der er nok tale om funktionen

f(x) = 3e2x - 6ex

Her har ligningen f(x) = 0 jo løsningen x = ln(2) , i overensstemmelse med trådstarters egen lommeregner, og ligningen

f'(x) = 0

har så løsningen x = 0 , og da f'(x) < 0 for x < 0 , og f'(x) > 0 for x > 0 , er der tale om et nydeligt minimum for x = 0 .

Opgaven giver meget mere mening under denne antagelse om en tastefejl i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2011 af Krabasken (Slettet)

- Det lyder ikke usandsynligt - jeg synes faktisk, jeg har set den f(x) før . . .


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2011 af Quantum (Slettet)

hvorfor er du så sent oppe`?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Skulle du spørge fra nogen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2011 af Quantum (Slettet)

mig selv


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2011 af Quantum (Slettet)

og din kone..

(det sidste er en joke;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Men det er jo dig, der er sent oppe.


Svar #13
28. april 2011 af princethon (Slettet)

Ups i har helt ret, det er en tastefejl :O)

Hvordan ville i regne minimum ud?
og hvordan ville i tegne grafen i TI?


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Du giver jo selv hele opskriften i # 0

Så hvad med at lære at bruge din TI, så du kan gøre det, du selv skriver - ?


Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.