Matematik

Andengrads polynomier

27. april 2011 af GertJoe (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej SP!

Jeg håber I kan hjælpe mig med nogle problemer, som jeg har. Kan virkelig ikke finde ud af det.

Jeg har to ligninger: f(x) = -0,1x3 + 0,4x2 + x - 1 og g(x) = -0,5x + 3

Hvordan kan jeg ved hjælp af disse to informationer vha. lommeregneren regne f(x) = g(x). Hvis jeg tegner dem ind, kan dette selvfølgelig aflæses, men min lærer siger man kan gøre det præcist med lommeren kan I hjælpe?

Hvordan kan man tilsvarende bestemme extrama, dvs. maksimum og minimum?

MANGE TAK FOR JERES HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af peter lind

f(x) = g(x) <=> f(x)-g(x) = 0

Det ene er iøvrigt et tredje grads polynomium, så du ende med en tredjegrads ligning


Svar #2
27. april 2011 af GertJoe (Slettet)

Hej Peter Lind!

Så jeg skal solve(-0,1x3 + 0,4x2 + x - 1 - -0,5x + 3 = 0, x)?

Hvordan kan jeg finde maksimum og minimum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2011 af peter lind

Du bør trække sammen på det først. jeg kender ikke din lommeregner; men det kan være den ikke rigtig forstår det. Iøvrigt skal du også skifte fortegn på 3 tallet når du flytter den over på venstre side.

maksimum og minimum af hvad?


Svar #4
27. april 2011 af GertJoe (Slettet)

Der står bestem ligeledes en mere præcis værdi for maksimum for f, hvordan kan gøre dette ved at kende ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2011 af mathon

                         Define f(x) = -0,1x^3 + 0,4x^2 + x - 1

                         Define g(x) = -0,5x + 3

skæring:

                         solve(f(x) = g(x),x)

ekstrema for f(x)
                     
                        solve(d(f(x),x)=0,x)


Svar #6
27. april 2011 af GertJoe (Slettet)

Tak Peter Lind og mathon!

Jeg forstår ikke helt det du gør i ekstrama for f(x), da jeg ikke ved hvad d er. Kunne du evt. forklare hvorfor du ligepræcis skriver det du gør i ekstrama, kan netop ikke se det...

TAK!


Skriv et svar til: Andengrads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.