Matematik

Bestem koordinaterne til vektor b.

27. april 2011 af mossing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal, som titlen også siger, finde koordinaterne til vektor b. Jeg har fået opgivet:

Vektor a = (1 , 2)

Vektor b = (x , x2)  

Skalarproduktet er 21.

Jeg er kommet frem til den kan løses via to ligninger med to ubekendte, men ved ikke hvordan jeg skal stille dem op udover: x + x2 = 21.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Er der ikke flere oplysninger i opgaven ?

Dit udtryk for skalarproduktet er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2011 af mathon

 Vektor a = (1 , 2)

Vektor b = (x , x2)

           x·1 + 2x2 = 21

           2x2 + x - 21 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2011 af NejTilSvampe

<a1,a2> "prikket" <b1,b2> = a1*b1 + a2*b2

Det er den regel mathon bruger i #2


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til vektor b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.