Fysik

Newtons love

28. april 2011 af tanjapige (Slettet)

 Bilen trækker en trailer. Bilens masse er 1150 kg og trailerens masse er 400 kg. vi regner med at bil og trailer ruller uden nogen modstand fra luft og vej. Når bilen accelererer, påvirkes bilen af en fremadrettet kraft F_motor og den trækker i traileren med en kraft F_trailer.

a) benyt newtons 3. lov til at begrunde, at trailerens kraft på bilen er -F_trailer.

b) bil med trailer accelererer nu med accelerationen a=1,4 m/s^2. Beregn F_trailer.

c) Beregn den resulterende kraft på bilen og bestem størrelsen på F_motor.

Nogen der kan hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af MieKristensen (Slettet)

kender du newtons 3 love?

Ellers er de her:
   Newtons love
Dynamikkens grundlove
1) Inertiens lov
Et legeme vil enten være i hvile eller foretage en jævn retlinjet bevægelse (bevægelse med konstant fart/hastighed) såfremt ydre kræfter ikke tvinger den til at ændre denne tilstand.
2) F = m* a
Et legeme der påvirkes af en ydre kraft (resulterende kraft) vil få en acceleration i kraftens retning og størrelsen af acceleration er ligefrem proportional med kraften og omvendt proportional med legemets masse.
a=?V/?t = 0m/s => ?V = 0m/s
3) Impulsbevarelse. Aktion = reaktion
Hvis legeme 1 påvirker legeme 2 med en kraft F1 2 påvirker legeme 2 legeme 1 med en lige så stor modsatrettet kraft F2 1
F1+2 = - F2+1

Dette burde hjælpe dig lidt på vej :)


Skriv et svar til: Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.