Dansk Historieopgave

Det politiske landskab i romantikken

28. april 2011 af AnjaVibe (Slettet)

Jeg har om romantikken i min Dansk Historieopgave, og jeg mangler (kan ikke finde) nogle tekster om noget med demokrati, enevælde og det politiske landskab.

Håber i måske ville kunne hjælpe mig :D
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. april 2011 af JJ-cool (Slettet)

Kommer an på hvilken periode i romantikken, du fokuserer på. prøv at fokusere på nationalromantikken og de nationalliberale politikikere. Så kan du komme omkring krigen i 1848 og 64 samt årsagerne til især den sidste krig. Derfindes også romantiske billeder fra krigen i 1848 og så kan du perspektivere tiol det moderne gennembrud og krigen i 1864 - her findes der også et fint billede. Endelig kan du inddrage Bang: Uddraget af Tine, der handler om tilbagetoget  ved Dannevirke, hvor han udsatiller de nationalliberale


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. maj 2011 af Pettson

Kender du danmarkshistorien.dk, der er en hjemmeside, der er udarbejdet af historikere og arkæologer fra Aarhus Universitet?

Hvis du dér vælger Perioder og herefter Den yngre enevælde, 1784-1848 har du et kvalificeret sted at starte.
Dels kan du læse Gerda Bonderups artikler om fx Den enevældige stat og Politiske bevægelser frem til 1848.
Dels har du en litteraturliste for perioden, hvoraf det fremgår, at der er mere læsestof i bind 9 og 10 af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie (Olaf Olsen red.) 2003.

Bemærk, at højre spalte indeholder links til Relateret indhold: Atikler og Kilder. Især sidstnævnte kunne du måske for brug for i en dansk-historie-opgave :o)


Skriv et svar til: Det politiske landskab i romantikken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.