Matematik

Gør rede for at f(x) har et maksimum, det haster!!

28. april 2011 af lalalalama (Slettet)

En funktion er givet ved:

f(x) = e^(-x^2+2x+1)


Gør rede for at f(x) har et maksimum

hjælp mig tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af mathon

                                              f '(x) = -2(x-1)·e-x^2+2x+1              e-x^2+2x+1 > 0

ekstremum
kræver
                                             f '(xo) = 0

                                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) = e-x^2+2x+1 kan skrives på formen

f(x) = eg(x) ,

hvor g(x) = -x2 + 2x +1 . Vi har nu

f'(x) = eg(x)·g'(x) .

Da eg(x) > 0 for alle x , følger det, at funktionen f'(x) har samme fortegnsvariation som g'(x) , og dermed, at funktionen f(x) har samme ekstremumsegenskaber som funktionen g(x) .


Skriv et svar til: Gør rede for at f(x) har et maksimum, det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.