Matematik

7 klasse 3 nemme mat spg..

30. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

Skriv det første tal i rækken: Hvordan finde jeg ud af det?

1) 0,1,2,3

2)16,8,4,2

3) 2,4, 8, 16

4) 5,7,9,11

Sæt cirkel om de tal der ikke er hele tal:

-2       0             1/2         5             0,5                   

Sæt cirkel om roden:

101                   102           103                      104

Min lære har rettet dette og mine svar, var åbenbart forkerte, så jeg vil høre hvad jeres bud kunne være på disse forskellig opgaver.?

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. april 2011 af over9000 (Slettet)

1-4, prøv at kigge på forskellen på tallene, hvad kunne man gøre ved de forskellige tal for at få den rækkefølge af tal?

hele tal:

Hvad tror du et helt tal er? Hvordan kunne du forestille dig tal som ikke er hele ser ud?

Prøv at gætte på hvad roden er. Der er jo kun to muligheder i denne opgave.

Prøv at skrive hvilke tanker du selv gør dig om dem?


Svar #2
30. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har prøvede, men min lære siger, mine svar var forkerte, så jeg vil bare høre jeres bud...

Jeg ved nemmelig godt hvad man gør, ved bare ikke hvorfor jeg kommer frem til et forkert resultat...


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2011 af over9000 (Slettet)

Prøv at forklar hvad du gør og tænker i de forskellige opgaver. Jeg vil ikke lave opgaven for dig, men jeg vil hjertens gerne hjælpe dig til at finde det rigtige svar.


Svar #4
30. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

Tak :-)

1) 0,1,2,3  I denne opgave havde jeg skrevet at 0 var det første tal i rækken men det var åbenbart forkert, så nu er jeg helt blank også ved de tre andre....

2)16,8,4,2

3) 2,4, 8, 16

4) 5,7,9,11
 

Sæt cirkel om de tal der ikke er hele tal:

-2       0             1/2         5             0,5       Mit bud er:  -2           1/2          og 0,5?

Sæt cirkel om roden:

101                   10          103                      104
 

Mit bud er: 101 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Ikke hele tal er 1/2 og 0,5

Cirkel om roden, er en cirkel om tallet i n'te. ( Det lille tal )

Første opgave er sikkert -1, 0, 1, 2, 3 osv.

Opgave 2 16, 8,4,2 = tallet bliver hele tiden dobbelt så lille

Opgave 3. Tallene bliver dobbelt så store.

Opgave 4 tallet vokser med +2


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. april 2011 af Walras

-2 er et heltal! Det er 1/2 og 0.5 (som i øvrigt er samme tal) derimod ikke.

I den sidste opgave er 10 roden i alle tallene, mens 1, 2, 3 henholdsvis 4 er eksponenter i de fire forskellige tal.

Jeg forstår ikke første opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2011 af heeii (Slettet)

Jeg vil gætte på at du i den første opgave skal ordne tallene i størrelsesorden.
 

Det er sådan jeg forstår opgaven. Men forstår så ikke hvorfor du har fået fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2011 af mette48 (Slettet)

Skriv det første tal i rækken:

Ovenstående er en meget dårlig formuliring. Der vist ingen her, der er sikker på, hvad der menes med det første tal.

Spørg din lærer, hvad han mener med det.

Et gæt kunne være, at der ønskes et tal i rækken, som står foran de viste tal. Men det er kun et gæt.


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det første tal i rækken må være det tal, der følges af den nævnte række. Sådan forstod jeg den da jeg læste den. Første tal i række 1 er derfor -1.

I række 2 er det 32

I række 3 er det 1

I række 4 er det 3

-----

Et helt tal er et tal, der opskrevet på sin "normale" talform er uden decimaler, dvs. uden tal efter kommaet. 0,5 har altså et decimal. 1/2 = 0,5 og er af samme årsag heller ikke et helt tal. Derimod er -2, 0 og 5 alle sammen hele tal, da der ingen kommaer eller decimaler findes her.

-----

Roden er i alle tilfælde 10.


Svar #10
01. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

I min opgave står der bare: Sriv det første tal i rækken....

1) 0,1,2,3  Det første tal i rækken=-1

2)16,8,4,2 Det første tal i rækken =32
 

3) 2,4, 8, 16 Det første tal i rækken =1
 

4) 5,7,9,1 Det første tal i rækken =3
 

Sæt cirkel om de tal der ikke er hele tal:

-2       0             1/2         5             0,5       De ikke hele tal: = 1/2          og 0,5?
 

Sæt cirkel om roden:

10                  10          103                      104               Roden:= 104 ?

Er der måske bare noget af der er rigtigt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. maj 2011 af Walras

I 10^1 er roden=10 og eksponenten=1. I 10^2 er roden=10 og eksponenten=2. Kan du se mønstret?

Ellers ser det rigtigt ud, såfremt du har forstået første opgave korrekt.


Svar #12
01. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Er alt rigtigt eller hvad, forstår ikke hvad du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #13
01. maj 2011 af Walras

Du har svarer korrekt på alt BORTSET fra, at du stadig ikke sætter ring rundt om RODEN i sidste opgave. Du skal sætte ringen rundt om alle 10-tallene.


Svar #14
01. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Sæt cirkel om roden:

101                   10          10                     104               Roden:= ring rundt om alle 10'erne :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. maj 2011 af Walras

Jeps.


Skriv et svar til: 7 klasse 3 nemme mat spg..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.