Studér i udlandet

Hjælp til at anskaffe legater

30. april 2011 af cruska (Slettet)

Hej alle sammen;)

Jeg er en pige på 16, som meget gerne vil på studierejse til oxford. Jeg har set rejsen på sts.dk hvor de har restpladser, det er en intensiv rejse med meget undervisning. Jeg synes det kunne være en god idé at tage af sted, da jeg skal på IB næste år, og selvfølgelig vil jeg meget gerne afsted.

Problemet er at selvom der er 2000 kroner i rabat, er prisen på rejsen 15000kr, og da min mor synes at rejsen skal være på "egen regning". Jeg mangler lige det sidste og vil gerne søge nogle legater. Jeg har bare lidt svært ved at finde fonder som vil hjælpe mig. p.g.a jeg ikke er i gang med en videregående uddannelse endnu. Og er måske ikke så god til at søge grundigt nok, da jeg er på egen hånd.

Så jeg håber at der er nogen som bare har lidt mere erfaring med det end jeg har. Har overveget at spørge banker i min by, og i så fald hvordan skal man kontakte dem?

Det sidste dilemma er at man skal tilmelde sig inden for gerne den nærmeste uge, og jeg vil meget gerne afsted, så kan man forvente at jeg kan skaffe bare en anelse penge inden jeg tager af sted i juli?

Håber i kan hjælpe mig, på forhånd tak

MVH

Christine


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. maj 2011 af Rasmusuddannelseiudlandet (Slettet)

 Hej Cruska

Kan se jeg har set dit indlæg umiddelbart for sent i forhold til din søgning. Hvordan gik det?

I forhold til legatsøgningen, kan det være en stor jungle. Jeg er selv midt i alt det der :)
Umiddelbart kan 15000 kr. jo også lyde som mange penge, og derfor skal du jo også gennemtænke om det er det rigtige for dig. 

Et relevant link du kunne kigge på om legatsøgning er: http://www.so.dk/legat/

Jeg selv søger uddannelse i Australien for et år, og det er meget dyrt skulle jeg hilse og sige :) Da det er min helt store drøm at komme afsted og en oplevelse/læring for livet, har jeg også snakket med banken og de er behjælpelige så det kan lade sig gøre.

Tidligere var jeg ikke meget for at låne pengene og komme hjem med gæld, men som sagt tror jeg det er godt givet ud set over hele livet :) Derfor synes jeg bestemt du skal overveje banken eller eventuelt se om din mor kan overtales, hvis det er din drøm og noget du virkelig vil :)

Held og lykke

Rasmus


Skriv et svar til: Hjælp til at anskaffe legater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.