Matematik

Potensfunktion

01. maj 2011 af KEGE (Slettet)

Hej SP!
 

Min funktion har ligning T = 0,28 * x1,5 , hvor T er svingningstiden og x er fjederens længde i meter.

 mit problem er når jeg skal finde ud af hvor mange procent fjerderens længde skal øges med, hvis svingningstid skal vokse med 30 %.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af peter lind

Løs ligningen T(x)*1,3 = T(x+Δx). For at løse ligningen bør du dividere ligningen med x1,5


Svar #2
01. maj 2011 af KEGE (Slettet)

Hej Peter Lind

Det forstår jeg desværre ikke meget af, kan de gøre det enklere og lettere så jeg kan forstå det?

MANGE TAK!


Svar #3
01. maj 2011 af KEGE (Slettet)

Kan man evt. på x's plads sætte 1 og 30 ind finde T af disse og derefter dividere dem med hianden og gange med 100%?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 En potensfunktion af formen f(x) = b * xa har den egenskab, at når x ganges med et tal k, ganges f(x) med ka. Da x skal stige med 30 %, sætter du k = 1,3.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.