Matematik

4 mat spøgesmål (7 klasse)

01. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Sæt cirkel om roden: 102     10 4     18        Roden: 10     10    og 1

Sæt x ved det rigtige: 1000= 101         102      103     104              Mit bud er: 101

33=      6            27            9         18       Mit bud er: 9

32= 23        24           25           26


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

1) ja

2) Hvad betyder det når man opløfter noget i en potens?

3) Hvad betyder det sådan rent teknisk at opløfte noget i potens? Hvordan skal regnestykket se ud, hvis man bare skrev det med gangetegn?

4) Hvor mange gange skal du gange 2 med 2 for at få 32?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Sæt x ved det rigtige: 1000= 103   fordi   1000 = 10*10*10   du ganger 10   3 gange derfor hedder potensen 3  

33 = 27    fordi  3*3*3 =27    potensen 3 markere at du skal gange 3 gange

32  =25   = 2*2*2*2*2            du ganger 2-tallet 5 gange  derfor hedder potensen 5


Svar #3
01. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

2) Hvad betyder det når man opløfter noget i en potens?  Ved det virkelig ikke...

3) Hvad betyder det sådan rent teknisk at opløfte noget i potens? Hvordan skal regnestykket se ud, hvis man bare skrev det med gangetegn?  3*3? ved ellers ikke..

4) Hvor mange gange skal du gange 2 med 2 for at få 32?                       6 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Eksempler

42 = 4*4      Du ganger tallet med sig selv 2 gange

43 =4*4*4    Du ganger tallet med sig selv 3 gange

44 = 4*4*4*4    du ganger tallet med sig selv 4 gange

45 = 4*4*4*4*4      du ganger tallet med sig selv 5 gange
 

4) Hvor mange gange skal du gange 2 med 2 for at få 32?     2*2*2*2*2 = 25 = 32   du skal gange 2 tallet med sig selv 5 gange for at få 32. Det lille tal oppe i toppen fortæller at du skal gange tallet med sig selv 5 gange. Det lille tal oppe i toppen kalder man potensen.


Svar #5
01. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Sæt x ved det rigtige: 1000= 101         102      103     104              = 103

33=      6            27            9         18       =27

32= 23        24           2          26       =26                            

Er dett rigtigt beregnet :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Ja denne gang ser det  fint ud øh lige bortset fra det sidste 32 = 25


Svar #7
01. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Super tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2011 af Anomyn (Slettet)

er dette en parralelforskydning eller en spejling:

\/*****                                                                   ---> Figuren der spejles, forskydes / spejles....

_______________________________     ---> spejlings / forskydnings -aksen

                                                      *****/\    ---> Figuren der spejles, forskydes / spejles....

svar hurtigt tak...


Skriv et svar til: 4 mat spøgesmål (7 klasse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.