Matematik

rumgeometri

02. maj 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

I et koordinatsystem i rummet er planen a bestemt ved ligningen 2x-y-2z-6=0

Linjen l går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt O og punktet P(7, 3, -2)

a) bestem den spidse vinkel mellem planen og linjen
 

hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den søgte vinkel er komplementærvinklen til vinklen mellem en normalvektor til planen og en retningsvektor til linien. En normalvektor til planen aflæses af dens ligning, og en retningsvektor for linien er vektoren OP .


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2011 af Euroman28

den vinkel du skal finde V = 90 - (den vinkel du finder ved at bruge formlen). Med andre ord komplementærvinklen..

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
06. maj 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

har du en formel jeg kan benytte? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. maj 2011 af Euroman28

Prøv og slå op i din formel-samling under vektorer der står den nævnt :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du bør kende formlen til bestemmelse af vinklen v mellem to vektorer a og b, ved

cos(v) = (ab)/(|a||b|)


Svar #6
08. maj 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jo tak den er jeg bekendt med :) blev lige forvirret af det medkomplementærvinklen.

Jeg har også prøvet denne formel men får et resultat der ligger uden for cos^-1

har benyttet (7,3,-2) og (2,-1,-2) -dette er da de rigtige punkter ikke sandt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er de rigtige koordinatsæt for de to vektorer. Men bemærk, at man jo også skal dividere skalarproduktet med produktet af de to vektorers længder. Den ene vektor har længden √62 , mens den anden vektor har længden 3 .

Skalarproduktet er 15 , så man får cos(v) = 15/(3·√62) = 5/√62 .


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2011 af Euroman28

Jeg privatunderviser nogen gymnasiepiger og de påstår at man ikke får en formelsamling når man går i gymnasiet.

Er det korrekt?

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.