Matematik

Differential kvotient

02. maj 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2-6x+5

1. Bestem en ligning for den tangent der har rørings punkt i (2,f(2))

2. Bestem en ligning for den tangent der har hældingskofefficienten 12

2. Løs ligningen f'(x0) = 12 og bestem så ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0))

Er der en der kan vise mig hvordan man sætter tal ind i den her ?? nr.2


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af mathon

                      f '(xo) = 6xo - 6 = 12

                                   xo - 1 = 2

                                   xo = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er samme opgave, som du har kørende her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1010742 , hvor du også har fået svar.


Svar #3
02. maj 2011 af Sps9999 (Slettet)

tak så har jeg lavet den rigtig... ligning -3x+7,25 for tangenten ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har ikke angivet en ligning, og det er jo ikke ligefrem i overensstemmelse med resultatet i #1.


Svar #5
02. maj 2011 af Sps9999 (Slettet)

en funktion er det nu... Og den tangere fint på parablen , måske ikke i det rigtige punkt , jeg blir vidst ik klogere idag ,, det må min lære vidst hjælpe mig med , men ellers tak. 


Skriv et svar til: Differential kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.