Dansk

Artikel

18. maj 2005 af Fassos (Slettet)
Artiklen handler om fodbold...! Er der nogle som kan give råd om hvad man kan sige om en artikel?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2005 af Moderatoren

Prøv at poste artiklen herinde..

Svar #2
18. maj 2005 af Fassos (Slettet)

ok..!

Svar #3
18. maj 2005 af Fassos (Slettet)

Her er artiklen tak for at du hjælper mig :)
Alzheimer-gennembrud for lille firma
Af LONE ANDERSEN
Et biotekfirma i København har fundet et stof, der på dyr helbreder Alzheimer og ikke bare lindrer symp-tomer. Det er et vigtigt gennembrud, mener en læge fra Rigshospitalet.

JP extra

Efter behandlingen med FGL er nerve-trådene begyndt at gendannes. Grafik: EnkamEt lille dansk biotekfirma udsprunget fra Københavns Universitet kan være på vej med den første medicin, der kan helbrede Alzheimers sygdom. Hvis medicinen kommer godt igennem de kommende forsøg på patienter, er det et gennembrud for både de Alzheimer-ramte og for det lille firma Enkam på Østerbro i København.
Allerede nu har stoffet, det syntetiske proteinstof FGL, været testet på 24 raske personer i et såkaldt fase 1-forsøg, og de fik ingen betydelige bivirkninger.


Et væsentligt skridt
»Den medicin, der i dag findes, kan kun udskyde Alzheimer et halvt år og dæmpe symptomerne. Men vores har vist sig på dyr at forbedre hukommelse og indlæring, og samtidig er det potentielt helbredende, fordi det gendanner nervecellernes vitalitet og gør dem i stand til igen at kommunikere med hinanden,« forklarer direktør Morten Albrechtsen fra Enkam.

I selskabets ledelse er også professor Elisabeth Bock, en af verdens førende forskere på området. Hun var en af de første i verden til at finde det molekyle, der får nervecellerne til at række ud efter hinanden, f.eks. når man skal huske. Det er også på den baggrund, at Enkams projekt vækker anerkendelse og forhåbning hos én af dem, der selv forsker i Alzheimer og beskæftiger sig med det til daglig, nemlig afdelingslæge, ph.d. Peter Johannsen fra HS Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet.

[email protected]



Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2005 af zIOn (Slettet)

Hvilken fodboldspiller er det der har Alzheimers?

Skriv et svar til: Artikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.