Fysik

Resistans

03. maj 2011 af dylf (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har en aflevering og jeg er helt lost i denne opgave er der nogen der kan hjælpe?

En kobbertråd har ved 25 ºC en resistans på 7,4 Ohm.
a) Beregn trådens resistans ved 0 ºC.
b) Tråden dyppes ned i en gryde med varm olie. Modstanden vokser nu til 11,6 Ohm Hvad er oliens temperatur?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Du skal bruge en formel for resistansens temperaturafhængighed. Den hedder

R = R0·(1 + α·(t - t0))

hvor α her er kobbers modstandstemperaturkoefficient.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2011 af mathon

                R = R25·(1+α·ΔT)

                ΔT = ((R/R25) - 1)/α)

                t = ((R/R25) - 1)/α) + (25ºC)

.

   αCu = 3,9·10-3 K-1


Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.