Matematik

Lidt mathcad hjælp

03. maj 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en funktion

I(t)=200*(1-0,9*e^-0,0091*t)

jeg vil gerne vide om mathcad kan isolere f.eks t i funktionen, altså "omskrive så jeg får t = .......


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kan man jo gøre manuelt.

e-0,0091t = (1 - I(t)/200)/0,9 , så

t = ln((1 - I(t)/200)/0,9) / (-0,0091)


Svar #2
04. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

ja men det var mest mathcad løsningen jeg var interesseret i = )


Svar #3
04. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

desuden har jeg skrevet det forkert det er

I(t)=200* (1-0,9*e^(-0,0091*t))

andersen det er ln(a^p) =p*ln(a) du bruger ikke? kan jeg få den i slow :))


Svar #4
04. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo også det, jeg har antaget. Jeg har benyttet, at ln(ex) = x .

Vi har, i pap,

I(t) = 200·(1 - 0,9·e-0,0091·t) , hvoraf

I(t)/200 = 1 - 0,9·e-0,0091·t , og dermed

0,9·e-0,0091·t = 1 - I(t)/200 , eller

e-0,0091·t = (1 - I(t)/200)/0,9 , hvoraf

-0,0091·t = ln((1 - I(t)/200)/0,9) , og endelig

t = ln((1 - I(t)/200)/0,9) / (-0,0091)


Skriv et svar til: Lidt mathcad hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.