Kemi

Bundfald

04. maj 2011 af Gliop (Slettet)

jeg vil meget gerne have hjælp til den nedenstående opgave.

 100 mL 0,0010 M blynitrat blandes med 100 mL 0,0020 M magnesiumsulfat. Dannes der bundfald?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2011 af HTXnørden (Slettet)

Ja.. Der vil dannes blysulfat (PbSO4) som er tungtopløseligt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2011 af mathon

                  [Pb2+] · [SO42-] = (0,001 M) · (0,002 M) = 2,0·10-6 M2 > 2,0·10-8 M2 = Kop

                                                               ionproduktet overskrider opløselighedsproduktet med
                                                               bundfældning af PbSO4 til følge
 


Svar #3
05. maj 2011 af Gliop (Slettet)

Hvor blev magnesium og nitrat af?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2011 af mathon

      Mg2+ (aq)   +   SO42- (aq)   +   Pb2+ (aq)   +   NO3- (aq)   --->   PbSO4 (s)   +   Mg2+(aq)   +   NO3- (aq)


Svar #5
05. maj 2011 af Gliop (Slettet)

Jeg ved stadigvæk ikke, hvordan jeg skal løse opgaven. :(


Skriv et svar til: Bundfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.